• Den største katalog i Europa + 90.000 Produkter til salgs

  • Bedste online vinsælger 2016 Mere end 100.000 tilfredse kunder

  • Købe vin online er hurtigt Vin og likør butikk med en forsendelse på 48 timer

Vin rød

Se alle produkter i Vin rød »

Rødvin er den mest universelle vintype, indbegrebet af vin, den vin, der drikkes mest af og, højst sandsynligt, den første vin, der blev fremstillet historisk set. Som en generel regel kan det siges, at rødvin produceres på de blå druesorter, da skallen på druerne giver den mørkerøde farve til mosten, såvel som skallerne, der bruges i macerationen, der giver vinen dens gode egenskaber som farve, aroma, krop og garvesyre.



*Rødvin *produceres over hele verden, men områderne med de største produktioner er Bordeaux, Bourgogne, Napa Valley, Toscana, Rioja (Spanien og Argentina) og Mendoza.



Nogle af de mest anvendte druesorter, der bruges i produktionen af rødvin, er: cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, syrah, garnacha (grenache), tempranillo, malbec, tannat og carmenère.



Den berømte drue, der bedst repræsenterer Spanien, er sorten tempranillo, som bruges til de anmelderroste vine med den spanske kvalitetsklassifikation, D.O. (Denominación de Origen) som Rioja og Ribera del Duero. Druesorten modner tidligere end andre sorter, og den har et højt indhold af garvesyre og en passende syrlighed, hvilket gør druen god til produktion af vine, som bliver bedre efter lagring. Andre autoktone, blå druesorter, som dyrkes meget i Spanien er bobal, cariñena mazuelo (carignan), garnacha (grenache), graciano, mencía og monastell (mourvèdre).



Vinproduktionen er opdelt i flere faser:



Modtagelse: De høstede klaser leveres i kælderen og druerne afstilkes til produktionen af langt de fleste vine.



Knusning og fermentering: Herefter knuses druerne og man gør grøden af most og skaller klar til næste fase. Svovldioxid tilsættes for et fremme gæringen og så farven kan trække ud. Den efterfølgende gæringsproces bør ikke overstige 30ºC, og denne proces varer typisk mellem 6 og 10 dage.



Langsom fermentering: Når den foregående fase er afsluttet overføres væsken til en anden tank, hvor den får lov at gære i yderligere 10-20 dage. Herefter lader man en del af vinen løbe af ved hjælp af tyngdekraften. Denne aftappede, røde væske har potentialet til at blive en rigtig god kvalitetsvin.



Presning: Den resterende masse af frugtkød og skaller overføres til en presse, hvor mere vin presses ud. Alkoholprocenten er lav, farven er intens og den indeholder masser af garvesyre og skarphed. Denne pressevin vil gære i separate tanke.



Klaring og lagring: I de resterende faser vil de tungere materialer i vinen samle sig som bundfald i tankene, og resten af vinen vil være klar og ren. Dekantering af vinen gentages ofte for at klare vinen og modarbejde nedbrydningen af bundfaldet, som kan forurene vinen. Når denne fase er færdiggjort bedømmes vinen, og man beslutter om vinen kan sælges som en ung vin, eller om den skal lagres på fade. Lagringstiden bestemmer om vinen klassificeres som en årgangsvin (minimum 24 månederes lagring, heraf 6 måneder på fad), en reserva-vin (minimum 36 måneders lagring, heraf 12 på fad) eller en gran reserva-vin (Minimum 60 måneders lagring, heraf 18 på fad). Den mest brugte beholder til vinlagring er egetræsfade, og de mest brugte fade til lagring af rødvin er fremstillet af fransk, amerikansk og russisk eg.



De klassiske sammensætninger af rødvin og mad er til rødt kød, skinke og pølse, oste og generelt til både gryderetter og ovnretter, men det afhænger af, hvilken type rødvin det er.



Køb rødvin online.


Køb Vin rød online.
Se mere

Uvinum anbefaler

Vin rød: bedste Sælgere

Vin Rød: Magnum

Robert ParkerRobert Parker

Vin Rød: Robert Parker-bedømmelse

Uvinum también está disponible en tu idioma. Acceder a Uvinum en Español. » Cerrar [x]