• Den største katalog i Europa + 90.000 Produkter til salgs

  • Bedste online vinsælger 2016 Mere end 100.000 tilfredse kunder

  • Købe vin online er hurtigt Vin og likør butikk med en forsendelse på 48 timer

Vin hvid

Se alle produkter i Vin hvid »

*Hvidvin *er en type vin, som fremstilles af grønne eller blå druer med farveløst frugtkød, og vinen produceres ved fermentering af mosten uden stilkene og skindet, det vil sige uden de faste bestanddele af klasen. Hvidvine produceret kun på grønne druer kaldes for blanc de blancs, mens hvidvine som også indeholder blå druer kaldes for blanc de noirs.



De *vigtigste vinproducerende *områder er Bordeaux, Loire, Rueda, Rias, Baixas, Douro, Toscana, Veneto, Californien, Pfalz og Marlborough. For nogle landes vedkommende består størstedelen af deres vinproduktion af hvidvine, som blandt andre Østrig eller Canada.



På det sanselige niveau er hvidvine ofte mere aromatiske, og de har en større mangfoldighed i smagen end rødvine. Dette kommer dog an på druerne, terrænet og fremstillingsprocessen. Således kan du både få aromatiske hvidvine, tørre og halvfyldige, tørre og fyldige, en smule søde, halvsøde og søde hvidvine, og disse er igen spredt ud på både unge og lagrede hvidvine.



Unge hvidvine har som regel en lækker, aromatisk intensitet. I udseende er de meget farveløse, og de har dominerende noter af citrus, frugt, tropiske noter, urter (asparges, citronblade), blomster (jasmin, appelsinblomst), såvel som noter opnået gennem fermenteringen som mælk og smør. Derimod har ældre eller fyldige hvidvine en mere gylden farve, som typisk opstår som følge af lagringen på træfade: noterne har mere karakter af stenfrugter (fersken, abrikos) eller æble, såvel som træ (vanilje, krydderier). Når de drikkes, er de mere fyldige i munden takket være druesorterne, som giver gode, lagrede hvidvine med en sødere smag og takket være den tid, hvor vinen har lagret på træfade.



Hvad angår de mest almindelige druesorter, som bruges til produktionen af hvidvin, kan du skelne mellem de sorter, der oftest bruges til unge hvidvine og er mere aromatiske og de sorter, som er sødere i smagen og som sædvanligvis bruges til lagrede vine. Nogle af de mest almindelige, aromatiske druer er:



Gewürztraminer: bruges til vine med markante noter af blomster og eksotiske og tropiske noter.



*Muscat *(Moscatel): Selvom man i Spanien hovedsageligt benytter denne sort til fremstilling af hedvine, så bruges den også til at producere tørre vine med noter af citrus og blomster og søde noter som moden frugt eller honning.



Sauvignon blanc: Denne druesort bruge til at fremstille vine med komplekse noter, som spænder fra tørre bælgplanter som hø til tropiske frugter.



Albariño: Denne drue har en mere blomsteragtig og frugtig karakter meget lig Gewürztraminer, men med mindre intensitet, eller som Viognier.



I den modsatte ende af skalaen er de lagrede hvidvine, og druerne som oftest anvendes til disse omfatter blandt andet følgende:



Chardonnay: Når denne drue, som tilfører gode egenskaber til lagrede vine, bruges i hvidvine, kan den fremhæve noter som vanilje, honning og smør. Smagsløgene vil få lov at nyde frugtige oplevelser af æble og citrus og af de mere søde noter.



Verdejo: Selvom denne drue også bruges til at producere unge vine (meget normalt i dag), så gør dens karakteristika også druen særdeles velegnet til lagrede hvidvine, hvor den vil afsløre ristede noter af vanilje og træ.



Godello: Det er en sort, som bruges specielt i spanske hvidvine (Galicia og León), og som giver ret søde vine, intense, friske og med en god struktur.



Når det kommer til produktionen af hvidvin, så gærer drueskallerne, som giver vinen farve, ikke sammen med mosten (modsat rødvin), så hvidvinen forbliver farveløs. Desuden udføres gæringsprocessen ved lavere temperaturer for bedre at bevare de vigtigste aromaer fra den druesort, som bruges.



Hvad angår parringen af mad og hvidvin, så serveres hvidvin ofte med lette rette og retter som skaldyr, fisk, ris med fisk og paella, men sandheden er, at det er almindelige sammensætninger. Alt efter varianten og vinens oprindelse kan du sagtens servere mere specifikke og originale kombinationer, som spænder over de mere krydrede retter til japanske retter.
Køb hvidvin online.


Køb Vin hvid online.
Se mere

Uvinum anbefaler

Robert ParkerRobert Parker

Vin Hvid: Robert Parker-bedømmelse

Uvinum también está disponible en tu idioma. Acceder a Uvinum en Español. » Cerrar [x]