• Den største katalog i Europa + 90.000 Produkter til salgs

  • Bedste online vinsælger 2016 Mere end 100.000 tilfredse kunder

  • Købe vin online er hurtigt Vin og likør butikk med en forsendelse på 48 timer

Betegnelser

Italien

Italienske vingårde er nok de ældste i verden. Derudover er Italien en af verdens førende vinproducenter og har en bredt udvalg af vine som kommer fra landets bjergrige regioner.

Italien dyrker et næsten utælleligt antal druevarianter, selvom de mest traditionelle er dem der dyrkes mest, grundet århundreder gamle traditioner. Der er derfor vi blandt de røde vinstokke finder Zinfandel, Dolcetto, Nebbiolo, Bonarda Piamontese, Marcemino og Pinot Nero. Blandt de hvide er de mest kendte navne Vernaccia di San Gimignano og den italienske Riesling.

Italien har 18 forskellige vinproducerende regioner, alle med internationalt ry og anerkendelse, såsom regionerne Piemonte, Lombardiet, Toscana, Lazio og Campania.

Portugal

Portugal er nr 6. på listen over vinproducerende lande i verden, og blandt top-vinene opnår den en tredjeplads. En af de fundamentale egenskaber er at vinstokkene plantes i højt leje for at reducere risikoen for meldug, især i norden.

Vinene fra Portugal bliver fremstillet i et optimalt klima for dyrkningen af vinstokke. I den nordlige halvdel af den vinproducerende zone er det regnfuldt, med Alto Douro som den eneste undtagelse hvor somrende er lange, lyse og glødende.

Vinene fra Portugal klassificeres på følgende måde, alt efter produktionen, fremstillingsmetoderne og typen af vin. Således har vi grøn vin (vino verde), som er ung, frisk og syrlig; moden vin, fremstillet på normal vis, og til sidst rosé-vine.

Frankrig

Vinproduktionen i Frankrig er en af de mest alsidige og varierede på jorden. Dette skyldes forskelle i klima og geografi mellem de vinproducerende regioner. Franske vine produceres i 8 forskellige regioner: Champagne, Alsace, Bourgogne, Loire, Medoc, Bordeaux, Sydvestfrankrig og dem med påvirkning fra Middelhavet.

Frankrigproducerer hele 60 millioner hectoliter fra de 800.000 hektar vinmarker i landet. Kvaliteten af vinene bestemmes af to faktorer af yderste vigtighed: ”terroir’et eller regionen hvor vinen bliver fremstillet og oprindelsesgarantien.

Vinstokke som dyrkes i Frankrig og eksporteres til hele verden er Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Nu til dags er alle blandt de vigtigste på mange kvalitetsvingårde.

Spanien

Spansk vin har sin oprindelse i Andalusiens sydvestlige kystområder: I århundreder havde Spanien kun to vigtige vinproducerende regioner: Jerez (den ældste) og La Rioja. I dag er situationen meget anderledes da Spanien er blevet et meget vigtigt land, både på grund af sin økonomiske magt såvel som sin position som den største vineksportør i verden.

Til produktionen af spansk vin er der i alt 1,15 millioner hektarer fordelt på de 17 regioner, som producerer rødvin, hvidvin, rosévine, mousserende vine, spiritus og hedvine. Spanien har de største vingårde i Europa.

Spansk vin har med indføringen af nye teknologier inden for vinproduktion fået kvaliteten af sin vin til at stige støt gennem årene. Spaniens alsidige klima og jorde gør at dyrkningen af druer som Albariño, Tempranillo og Garnacha, kendt verden over, finder sted i optimale omgivelser. Alt dette er resultatet af den udvikling og prestige som spanske vingårde har opnået, vingårde som eksempelvis Osborne, Enate, Grupo Pesquera, Vega Sicilia, Protos, Torres , C.V.N.E og Marqués de Cáceres. Ydermere har oprindelsesgarantierne (D.O.) høj international prestige: La rioja, Ribera del Duero og El Priorat.

Spanien er synonym for vin og god mad.

Tyskland

I Tyskland er vinmarkerne beliggende så nordligt som modningsperioden af druerne tillader, på jorde som er uegnede til normalt landbrug. På tyske vingårde blandes druernes essenser med jordenes hvilket giver vine med en lav alkoholprocent og med kun lidt krop, med mange smagsnuancer og en intens aroma.

Tyske vine oprinder fra Rhinen og dens bifloder, som forbinder de 11 vinproducerende regioner i landet. Vingårdene strækker sig fra grænsen mod Schweiz i syd, til Bonn i nord, gennem Schloss Johannisberg, i regionen Rheingau. De bedste vingårde befinder sig i den nordlige zone og er aldrig mere end 160 meter over havets overflade.

Vinene fra Tyskland plejer at være balancerede: aromaen afhænger af jorden, af vinmarken og af druesorten. Deraf kommer vigtigheden af vinmarkernes højde og hældning såvel som dræningen der tilgodeser eksistensen af meget aromatiske druevarianter som f.eks Riesling.

Sydafrika

Sydafrikanske vine laves på jorde med næsten perfekte omgivelser for betingelser for vinproduktion. Vingårdene udvikler sig i landskaber med store kontraster, under grå og blå bjerge som dykker ned i intense grønne dale om sommeren, og brændende røde om efteråret. Klimaet minder om det ved Middelhavet, med regnfulde vintre og lange og tørre somre med lette havbriser.

Viften af Sydafrikanske vine er meget bred, og går fra Oporto eller Jerez, søde dessertvine, til de robuste og lette rødvine og de aromatiske hvidvine, unge eller crianza, uden at forglemme de mouserrende vine og de såkaldte aguardientes.

I Sydafrika er 75% af vinmarkerne dedikeret til de hvide druer såsom Chenin, Muscat, Chardonnay, Ugni Blanc, Riesling fra Rhinen og den sydafrikanske Riesling. De røde druer er hovedsaligt Pinotage, Cinsault, Syrah, Alicante Bouschet og Tinta Barroca.

Australia

Vine fra Australien har gennemlevet en fantastisk udvikling de seneste år. De sidste 15-20 år er eksporten vokset med op til 350 millioner liter vin og antallet af vingårde har nået 1.350. Derudover har Australien endda et mål om at fordoble disse tal i de kommende årti.

Vinindustrien i Australien prøver at drage nytte af de nye teknologier og fleksibiliteten. Der er ikke oprindelsesgarantier og vingårdene har muligheden for at producere forskellige vine og varianter, med kun én geografisk kontrol der dækker over dem.

Vine fra Australien dyrkes primært i det sydøstlige af øen, hvor klimet minder om det ved Middelhavet, men med længere efterår. Dette øger druens modningstid og giverne vinene mere krop og alkohol end de vine vi normalt kender fra Middelhavsområdet.

I Australien kommer vinene fra forskellige franske varianter med amerikansk stamme. Blandt de hvide varianter finder vi Chardonnay, Moscatel, Semillon, Riesling og Sauvignon Blanc. Mellem de røde møder de mere klassiske som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Monastrell.

Chile

I Chile er der en langvarig tradition for produktion af vin. Siden den første tid med indflydelse fra spanske traditioner, har den chilenske vinproduktion konsolideret sig og har opnået et verdenskendt ry for at dyrke nogle af de bedste vine fra "Den nye verden".

De bedste vine fra Chile kommer fra de centrale dale i landet: Casablanca, Maipo, Maule, Curicó, Rapel og Colchuagua, i hvilke man dyrker en række af franske druer, men med justeringer både i montagen og i modningsteknikkerne.

Chile er det eneste sted i verden hvor man dyrker druen Carménère, som blev anset for uddød indtil 1990, hvor den blev genopdaget. Blandt rødvinene fremstilles varienter af Cabernet Sauvignon, Merlot og Carménère, med druerne Cabernet Franc, Syrah, Malbec og Pinot Noir. Hvis vi kigger på hvidvinene er de fremtrædende navne Chardonnay, Suavignon Blanc og Semillón, og de dominante druer er Colombard og Chardonnay.

Argentina

Vine fra Argentina har kun en kort historie. Crianza-lagring af vine sådan som vi i dag forstår begrebet, går ikke mere end 10 år tilbage i Argentina, men den spektakulære udvikling som har fundet sted i landet gør at vinproducenterne er meget stolte af det de har opnået, og især også af deres lovende fremtid.

Argentina dyrker vin i et stort område på over 2.400 kilometer som strækker sig til foden af Andesbjergene, fra Salta-provinsonen til Río Negro, en zone hvis kombination af dage med stor klimatisk vidde og sol gavner den gode modning af druen-

Vinproduktionen i Argentina er meget alsidighed og dækker en bred vifte. Vi finder f.eks. de røde varianter Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah, Tempranillo, Merlot og Pinot Noir, og de hvide Chardonnay, Torrontés, Sauvignón Blanc, Semillón, Riesling og Viognier.

USA

Amerikanske vine laves i næsten alle USAs stater og gør landet til den 4. største vinproducent efter Frankrig, Italien og Spanien. Blandt deres stater er Californien den primære eksponent for landets vinindustri, efterfulgt af Washington, Oregon og New York.

Produktionen af amerikanske vine breder sig ud over vinmarker på mere end 4.500 km2, de mest producerende regioner værende dem der ligger på Vestkysten, dem ved Rocky Mountains, dem i den sydvestlige del af landet, dem i den mellemøstlige del dem på, Østkysten og dem ved Great Lakes.

Til produktionen af amerikanske vine arbejdes der med tre typer druer, delt op efter oprindelse. Vitis Vinífera, af europæiske oprindelse, såsom Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha, Barbera og Merlot, blandt de røde og Colombard, Chardonnay og Sémillon blandt de hvide. Den anden gruppe er autoktone druer såsom Mission, Catawba og Vitis Labrusca. Den tredje gruppe druer udgøres af de nye varianter som er produceret ud fra krydsninger eller podning.

Uvinum también está disponible en tu idioma. Acceder a Uvinum en Español. » Cerrar [x]