• Den største katalog i Europa + 90.000 Produkter til salgs

  • Bedste online vinsælger 2016 Mere end 100.000 tilfredse kunder

  • Købe vin online er hurtigt Vin og likør butikk med en forsendelse på 48 timer

Destillater

Se alle produkter i Destillater »
Destillater er drikkevarer med et indhold af alkohol, som er opnået ved destillationen af råmaterialer forbundet med landbruget såsom for eksempel druer, korn, sukkerroer eller sukkerrør, og som bruges til fremstillingen af det, som vi kender som whiskey, rom, gin, vodka, brandy, likører og mange andre.

Fra et teknisk synspunkt erklæres destillaterne egnede til forbrugerne, når de har specifikke organoleptiske kendetegn og med en alkoholprocent på minimum 15%. Som navnet antyder, er drikken fremstillet ved en destillationsproces og alt efter, hvilken spiritus man ønsker at producere, benytter man specifikke aromaer og naturlige produkter, der fermenteres eller macereres, større eller mindre mængder sukker og så videre. Afhængigt af produktionsmetoden kan man altså ende med at få blandt andet rom, whiskey, gin, anislikør, vodka, likør, brandy eller hedvin.

For at producere destillater macererer man det produkt, som skal destilleres med vand, og herefter lader man det fermentere. Ligesom med vin bliver sukkeret i produktet omdannet til alkohol. Når alkohol fremkommer, skal det adskilles fra vandet.

Når alkoholen begynder at fordampe ved 78ºC, og fordi vand først fordamper ved 100ºC, så er de første dampe alkoholdampe. Disse alkoholdampe føres videre til en anden beholder, hvor de køles ned, kondenserer og vender tilbage til deres flydende form.

Det første resultat vil være et destillat på 10% alkohol, fordi det fortsat blandes med vand, så det er nødvendigt at gentage destillationsprocessen to eller tre gange for at opnå en alkoholprocent mellem 40% og 50% alkohol, som producerer de mest populære drikkevarer.

Forskellene på de forskellige destillater stammer fra oprindelsen af den destillerede alkohol, aromaerne i alkoholen tilført ved hjælp af andre produkter, typen af vand som bruges eller den efterfølgende lagring på træfade. Således klassificeres destillaterne som forskellige typer. Nogle af de mest almindelige er følgende:

Rom: Denne type fremstilles udelukkende ved alkoholisk gæring og destillation af saft eller melasse fra sukkerrør.

Whiskey: Fremstillet ved destillationen af den fermenterede malt fra for eksempel byg, rug, hvede eller majs, som herefter lagres i mindst tre år på egetræsfade.

Gin: Fremstillet ved macerationen af landbrugsethanol, kornbrændevin eller destillater af korn med enebær.

Vodka: Det er fremstillet af landbrugsethanol, ved rektificering eller ved filtrering gennem aktivt kul, efterfulgt af en simpel destillation. Herefter tilsættes smagsnoter for at opnå mærkets sanselige egenskaber.

Likør: Kompositionen af denne drik skal indeholde minimum 100 gram sukker pr. liter, og den fremstilles ved maceration, destillation eller udtræk af frugter eller urter.

Brandy: Man fremstiller det fra destillation af vin, og det lagres på egetræsfade i mindst et år. Grænsen på 50 grader må ikke overskrides.

Tequila: Fremstillet ved destillation af agave. Tequilaen vil betegnes som blandet eller ren (100% agave), alt efter om man tilfører sukker, der ikke stammer fra selve agaven, eller ej.
*
Køb Spiritus online
*.
Køb Destillater online.
Se mere

Uvinum anbefaler

Uvinum también está disponible en tu idioma. Acceder a Uvinum en Español. » Cerrar [x]