Vin hjælper med at reducere dødeligheden

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

Der er rigtig mange fordele ved vin: den sænker kolesteroltallet og nedsætter risikoen for at lide af hjertesygdomme. Og takket være en undersøgelse er det nu også konkluderet, at vin kan reducere dødeligheden. Undersøgelsen fremhæver, at vin som er en del af en anti-inflammatorisk kost kan bidrage til at reducere den generelle dødelighed.

Ifølge en undersøgelse, der blev udført ved Warszaw University of Life Sciences (Polen), og som er offentliggjort i Journal of Internal Medicine, er en kost med anti-inflammatoriske egenskaber meget vigtig, når vi taler om at reducere en persons risiko for at dø.

Anti-inflammatorisk kost

Forskere har fastslået, at en anti-inflammatorisk kost (sammensat af grøntsager, frugter, korn, ost, olivenolie, nødder, chokolade, te og kaffe) kan reducere den generelle dødelighed. Et moderat indtag af vin har en anti-inflammatorisk virkning på kroppen og gavner sundheden. En typisk middelhavskost bygger faktisk på indtagelsen af mange af disse fødevarer, og denne kost inkluderer, at man kan drikke et glas rødvin om dagen.

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

I undersøgelsen analyserede de næsten 70.000 svenskere af begge køn og i alderen 45-83 år. Ifølge resultaterne udløser immunsystemet betændelse, når kroppen står over for en potentiel trussel, såsom et skadeligt kemikalie eller mikrober. Denne proces kan blive problematisk, når betændelse bliver kroppens forudbestemte tilstand.

De observerede, at de personer, hvis kostvaner inkluderede masser af anti-inflammatoriske fødevarer, sænkede risikoen for at dø af forskellige årsager med 18 %, sammenlignet med dem, der indtog færre af disse produkter. Undersøgelsen fandt også, at de rygere, der fulgte en anti-inflammatorisk kost, havde større chancer for overlevelse i forhold til andre rygere.

Andre fordele ved vin

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

  • Forøger endorfiner. Når vi drikker vin, frigiver vores krop endorfiner, hvilket bidrager til en behagelig og afslappet fornemmelse.
  • Antioxidanter. Polyfenolerne i druerne giver en virkelig kraftig virkning i forhold til antioxidanter. De bremser aldringen af huden og fremmer fornyelsen, og huden ser glattere og yngre ud.
  • Bekæmper urinvejsinfektioner. Takket være mængden af vitaminer, mineraler og antioxidanter forhindres bakterier i at sætte sig i blæren eller nyrerne. Det optimerer derfor disse organers evner til at filtrere og rense.

 

 

Skriv en kommentar Vin hjælper med at reducere dødeligheden