Vidste du at formen på glasset bestemmer smagen på vinen?

 TAGS:undefined

 

Det er velkendt at der brukdeges ulige vinglass på forskjellige måder som favoriserer smagen af indholdet til at presentere spesifikke funksjoner, men nyheden om at formen på glasset kan endre smagen af samme vin.

Vel, dette er konklusjonen af en gruppe japanske forskere, de har analyseret etanoldamp som kommer fra et vinglass med et kamerasystem, analyseret som er utviglet ved Tokyo Medical and Dental University. Forsøget anvender en mesh som er impregnert med enzymet alkoholoksidase, som konverterer de lavmolekylære alkoholer til aldehyder og hydrogenperoksyd. Dette mesh er impregnert også peroksidase og luminol, og det hele anbragt i et glass vin, dette udløser en kjemisk reaksjon som forårsager en fargeendring, hvor kameraet deretter samler og analyserer.

 Således, afhengig af formen på glasset og temperaturen på vinen, er det svært mange forskjellige bilder som indikerer endringer i smag , man oppfatter  vin smag  i forskjellige beholdere, noe som gir forskjellige “buketter” og smak effekter er fanget.

Nærmere bestemt studien direktør Kohji Mitsubayashi, afslører at på 13° blir konsentrasjonen af alkohol lavere i midten enn ved kanten af glasset, noe som resulterer i et ringformet mønster som favoriserer styrkingen af vin aroma uden indblanding fra etanol.

Modsat, ved høyere og annerledes kopper (kopper rett snitt, martini glass, etc.) temperaturer, forsvinner dette mønsteret og vinen taber (tilsyneladende) sine mest karakteristiske egenskaber, noget som viser at udformingen af kopper spiller en afgjørende rolle i nydelse af vin. Dermed fremstår dette systemet også som et ideal at perfeksjonere udformingen af koppene som støttes af vitenskapelige bevis.

 

 

 TAGS:La Atalaya 2012La Atalaya 2012

La Atalaya 2012

 

 

 TAGS:Viña Gravonia 2004Viña Gravonia 2004

Viña Gravonia 2004

 

 

Skriv en kommentar Vidste du at formen på glasset bestemmer smagen på vinen?