Rødvin, en allieret mod prostatakræft

Sundhed Vin Rødvin Vin og sundhed

Vi har allerede flere gange belyst, hvad fordelene ved rødvin er. Ud over indholdet af polyphenoler fra druen, som er antioxidanter, kan rødvin også være gavnligt for hukommelsen. Desuden giver vinen os doser af velvære, og nye studier peger på, at rødvinen også er en allieret mod prostatakræft.

Dette bekræftes i en rapport, hvor urologer har demonstreret, at rødvin kan reducere risikoen for prostatakræft. Det skal dog bemærkes , at hvidvin samtidig kan øge risikoen for at blive ramt af sygdommen.

Deres forskning pegede på, at de mandlige deltagere i undersøgelsen, som havde et moderat forbrug af vin, ikke øgede risikoen for prostatakræft. Men det er vigtigt at bemærke, at resultaterne varierede betydeligt i forhold til vinens farve.

Hvidvinsdrikkere risikerer en lille stigning i risikoen for prostatakræft. Og de rødvinsdrikkende mænd, som drak med måde, havde et signifikant fald på 12 % i risikoen for at lide af denne type kræft.

Det er ikke første gang, at vin sættes i forbindelse med den mulige forebyggelse af forskellige former for kræft. Derfor ønsker lægerne at gå dybere ind i dette emne, da der er offentliggjort modstridende, globale studier.

Når der skelnes mellem typer af alkoholholdige drikkevarer og forbrugstyper, især rødvin i moderat eller meget lavt forbrug, viser det sig, at det kan reducere risikoen for lidelse af visse kræftformer betydeligt.

Derudover viste et andet studie, offentliggjort i tidsskriftet Cancer Science, at resveratrol, et kemikalie der findes i rødvin men ikke i hvidvin, kan øge strålebehandlingens effektivitet ved ødelæggelsen af prostatacancerceller.

En af de vigtigste konklusioner er, at niveauet for forebyggelse og reduktion af denne sygdom afhænger af den type drikkevare, der indtages. Forskerne observerede, at ikke alle typer alkoholholdige drikkevarer giver det samme resultat.

Skriv en kommentar Rødvin, en allieret mod prostatakræft