Professioner og erhverv indenfor vin

 

I verdenen af vin findes der flere  TAGS:undefinedembeder som direkte eller indirekte dedikerer sig til fremstillingen, produktionen og salget af vin.

Vinen som står på bordet foran os er ikke kun vinbondens eller sælgerens ansvar. Bag vinen er der en hel række af mennesker som har gjort det muligt at denne magiske væske når frem til os og forsøder vores liv.

Følg med når vi går på opdagelse: vi er sikre på at efter disse oplysninger vil du værdsætte vin endnu mere.

·  Agronomen– Denne kunne siges at være vinbondens videnskabelige rådgiver, som studerer vinplanterne, deres forbedringer og deres produktion.

· Ampelografen– Dette er videnskabsmanden som er specialiseret i studiet og identificeringen af vinplanten og dens forskellige arter.

·  Ampelologogen – Biologi-videnskabsmand som studerer vinstokken fra dens  dyrkning, den geografiske oprindelse, samt vinstokkenes tilpasning til forskellige jorde og klimaer, deres patologier og de særlige behandlinger de bør udsættes for.

·  Vinbonde– Person som dyrker vinplanterne fra deres såning til den endelig høst. Man kunne sige at denne er en af grundsøjlerne indenfor vinens fremstilling

·  Vinhøster – Person som er ansvarlig for høstningen af vinstokken: denne  bestemmer det præcise og oplagte øjeblik til plukningen, baseret på modningen og sukkerindholdet af vinstokkene.

·  Vinproducenten –  En af de andre grundsøjler for fremstillingen af vin, og for mange den vigtigste. Denne person er ansvarlig for selve vinfremstillingen. 

·  Bødker – Person som står for at fremstille tønder og fade til aldringen af vin.

·  Ønologen –  Person som har studeret vin og vinfremstilling og er ansvarlig for tilsyn og rådgivning under fremstillingen af vinen.

·  Vinsmageren – Ekspert i smagning af vinen: en person med dette erhverv hjælper os til at genkende en god vin: han/hunfremhæver dens kvaliteter og svagheder og giver os en vurdering af den pågældende vin.

·  Sommelieren  – En stor vinkender som hjælper os til at udvælge den perfekte vin til enhver lejlighed og som guider os til den optimale vinparring.

·  Købmanden– Person som ejer en vinkælder, som fremstiller, lagrer eller sælger vin. Han er det sidste led mellem vinen og forbrugeren/forhandleren.

 TAGS:Pintia 2008Pintia 2008

Pintia 2008

 

 

 TAGS:Avalon Zinfandel 2011Avalon Zinfandel 2011

Avalon Zinfandel 2011

 

 

Skriv en kommentar Professioner og erhverv indenfor vin