Julebord i Europa

 TAGS:undefined

Suppe, fisk og skaldyr, nougat og champagne vil være på mange spanske bord under denne jul, men hvad er normalt at spise og drikke i løbet af jule middage i resten af Europa? Vi skal lave en gennemgang af nogle af dem. Noter det, hvis i ønsker at indarbejde i din egen menu!

Julemiddag i England

I de angelsaksiske lande er der rigelige desserter og søde sager, så til jul er buddinger hyppige i mange forskellige varianter med frugt af sæsonen, udover Gingersnap cookies, der kan dekoreres med jule designs og kager, ligesom stammen af jul. Før, men engelske spise de stegt kalkun med tillbehør som kartofler.Til at drikke, som det har tendens til at være temmelig koldt, er Mulled vin en tradition, at være en varm vin som er fylt med sukker og andre krydderier. 

Julemiddage i Belgien

Kalkun er gentaget for julemiddagen og sødsager køre gennem ferien. Ved denne middag er der som regel dessert lavet med fløde, desuden til det er der særlige belgiske chokolader af forskellige smagsvarianter. Fransk eller italiensk Champagne og viner er en favorit  drik for belgierne.

Julimiddage i Italia

Julemiddagen i Italia har en blanding fra kapuner og kalkun til forskellige typer af fisk. Desserten er kendt verden over: panettone og Pandoro. Ud over italienske vine til at drikke OJ er det også hyppige at de drikker gløgg med frugt

Julemiddag i Sverige

I landene i Nordeuropa er drikkevarer også nødt til at være varmt, så svenskerne forbruger julmust, malt og humle. Udover rige fisk, som regel skinke til middag og chokolade slik og honningkager cookies.

Julemiddag i Tyskland

Kombinationen af retter er rig, så finder fram alt fra lam til ænder og til fiske. Som i andre lande, er det som regel en familie middag, hvor hvert medlem modtager varierede retter med frugt og slik. Og gløgg, som i dette tilfælde er en blanding af rødvin, citron, kanel, nelliker og andre krydderier og sukker. En margen champagne er ikke manglene på de tyske juleborde.

hvad skal du have til julemiddag? Har du valgt din vin? vi rekomenderer:

 TAGS:Bollinger Spécial Cuvée BrutBollinger Spécial Cuvée Brut

Bollinger Spécial Cuvée Brut

 

 

 TAGS:Drappier Brut Nature Zéro DosageDrappier Brut Nature Zéro Dosage

Drappier Brut Nature Zéro Dosage

Skriv en kommentar Julebord i Europa