Hvorfor er vin bedst med ost?

 TAGS:undefined

I lang tid har vi hvidst, at ost og vin er et uadskillelig par. eksperter i Restaurant industrien har ofte kommet med anbefalinger for visse kombinationer, der bringer en ny dimension til vores spise erfaring. I virkeligheden er der en omfattende litteratur, hvor du kan lære om bindinger mellem hver type ost og vin.

Men hvorfor er vin bedst med ost? Det har Center Smag og spisevaner i Frankrig blevet spurt om, de har derfor gennemført en undersøgelse for at besvare, hvordan opfattelsen og smagen af vin ændrer sig efter at have spist lidt ost. Resultatet er for nylig blevet offentliggjort i Journal of Food Science.

Mara V. Galmarini, ledende forfatter af den pågældende undersøgelsen, afslørede, at: “Vi Gennem vores forskning har lært, at varigheden af opfattelsen af astringens af en vin kunne reduceres efter at have spist ost og de fire oster er vurderet til at havde samme effekt. kort sagt, at have en plade af forskellige oste, vil vin sandsynligvis smager bedre, uanset hvilken en du vælger. “

Deltagerne i denne undersøgelse – i alt 31 frivillige – blev udsat for to tests. først testede de fire vine (Pacherenc, Sancerre, Bourgogne og Madiran), hvilket de skulle indikere hvilken sensastion der opfattes dominerende i hver af dem, ifølge en liste, der blev givet til dem. Så smagningen med en mindre ændring blev gentaget, de havde nu at spise et stykke ost mellem hver slurk vin. Til denne anden test stilles til rådighed for frivillige prøver af Epoisses, County, Roquefort og crottin de Chavignol ost.

Gennem hele prøvesmagning viste var det en positive virkning af oste i opfattelsen af vine. Denne effekt er særlig mærkbar i rødvine indgår i stikprøven (Bourgogne og Madiran), som forstærkes fire oste præsentere sit frugtagtig aroma, mens aftagende sin astringens. Den samme positive effekt på opfattelsen af de vine der skete med deres hvide kammerater, både sød og tør prøve; dog i mindre omfang.

Så nu ved du: videnskaben har allerede vist, at den bedste følgesvend til en god vin er et lækkert oste fad.

 TAGS:Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014

Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014

 

 

 TAGS:Les Murgers Des Dents de Chien Jean Chartron Blanc 2013Les Murgers Des Dents de Chien Jean Chartron Blanc 2013

Les Murgers Des Dents de Chien Jean Chartron Blanc 2013

Skriv en kommentar Hvorfor er vin bedst med ost?