Hvordan kan man kombinere vin og kød?

Både det at spise kød, i moderate mængder, og det at drikke vin er to skønne fornøjelser. Og hvis vi kombinerer de to med hinanden, er det endnu bedre, synes du ikke?

Rødt kød passer godt til rødvin, men der er andre typer kød, der perfekt kan kombineres med andre typer vine. Både rosé- og rødvine passer rigtig godt til f.eks. en oksetatar. En god entrecote af kalvekød er perfekt med stærke og konsistente rødvine (af druerne Priorat, Penedès og Malbec eller Cabernet Sauvignon). Kødet vil smage bedre, men sammensætningen afhænger også altid af den sauce, som serveres med det røde kød.

Fjerkræ og kylling passer som regel bedst med hvidvine og lette rødvine. Fjerkrækød er meget alsidigt og kræver derfor forskellige vine. Vine på syrah-druen passer rigtig godt til andekød og endnu engang kan vi nævne Cabernet Sauvignon, som er en drue, der er kraftig i ganen, og som komplimenterer kødet bedst. Det anbefales at kombinere vildtkød (agerhøne eller fasan, struds) med unge rødvine.

Svinekød kan kombineres med enhver form for vin, hvad enten det er hvidvine eller rosévine. Denne type kød er mere modent og mørt og har ikke behov for at parres med vine, der er for stærke.

Og pølserne? Når vi tilbereder kød på grillen, ofte ledsaget af pølser, vælger vi normalt rødvin. På samme måde vælger vi også ofte rødvinen med en god krop, når vi tilbereder lammekød, som er en type kød, der er mere kompakt og markeret.

Hvis vi vælger kød der er stegt eller tilberedt i ovn, så er det, takket være langtidsstegning og god forberedelse, bedre at drikke mere koncentrerede vine, som cabernet sauvignon, syrah og merlot. Endnu engang kan cabernet sauvignon fremhæves som en drue, der passer rigtig godt til f.eks. ossobuco.

 TAGS:Homenaje Rosado 2017Homenaje Rosado 2017

Homenaje Rosado 2017

 

 

 TAGS:Ullones 2017Ullones 2017

Ullones 2017

Skriv en kommentar Hvordan kan man kombinere vin og kød?