Hvor længe kan du holde en hvidvin

 TAGS:undefined

At bevare så meget af en hvidvin som muligt, er der nogle funktioner, der har brug for at kunne identificeres i den ideelle opbevaring og timingen af forbrugerens tid. Nogle af dem er surhed og sukker.

Hvidvin, såsom rød, kan opbevares i adskillige år. Men vi må tage hensyn til det naturlige og kvalitet for optimal opbevaring.

Hvidvins lagring afhænger af, hvornår de rammer markedet og dets avl. Hvidvine, der går til markedet i begyndelsen af januar, bør ikke opbevares i mere end et år eller halvandet år, mens unge hvidvine, der kommer på markedet før jul bør indtages før næste sommer. Endelig, hvidvin, der har ældre i tønder kan opbevares mellem 2 og 3 år.

Ikke alle hvide holder lige. For at nå den rigtige alder, skal de være forenelige med mange funktioner, herunder en central surhedsgrad. Den mere syre er en vin, jo mere potentielt skal bevares.

  • Chablis, Muscadet og Sancerre er nogle af de mest sure vine. Derfor er det muligt nyde disse vine i over 15 år. Men for sådan bevarelse, surhedsgraden ikke alle, den første vin skal ske godt.
  • Ud over hævede vine, søde hvidvine holder også godt. Blød, sød eller halvtør, kan typisk ældste let for 30 år vinen.
  • Riesling, især sent efterår, er en vin, der aldre godt. Surhedsgrad og sukker nedtoner gradvist et resultat af usædvanlig rundhed ved korrekt forbruges.

Den ideelle temperatur for ældning af hvide vine er som regel mellem 10 og 14 grader, dette bestemmer resultatet af opbevaring af vin og kan garantere succes.

 

 TAGS:Domaine William Fevre Chablis 2014Domaine William Fevre Chablis 2014

Domaine William Fevre Chablis 2014

 

 

 TAGS:Ekam 2014Ekam 2014

Ekam 2014

 

 

Skriv en kommentar Hvor længe kan du holde en hvidvin