Efter middagen: 5 cocktails til dessert

 TAGS:undefined

Hvis du har lyst til at servere spændende desserter efter middagen, så bør du overveje cocktails med frugt. Gennem hele året er der frugter i højsæson, så du kan nemt finde opskrifter, der passer til alle årstider. Nogle af de forfriskende cocktaildesserter er blandt andet:

1. Forfriskende vandmelonsorbét med Rose Prosecco som frisk middagscocktail

Hvis du leder efter inspiration til spændende cocktails, som kan serveres før eller efter middagen, så er denne Prosecco-opskrift et godt sted at starte. For at lave din vandmelon-Prosecco-sorbet skal du bruge:

 • 1 tsk citron- eller limeskal
 • 1 kop sukker
 • 1 citron eller lime
 • 1 æggehvide
 • Prosecco rosevin

Alt efter hvor sød vandmelonen er, kan du bruge citron eller lime. Lime giver en god kontrast til de sødere frugter, og lime kan samtidig give mere sødme til mere umodne frugter. Varm sukkeret til en sirup på komfuret og lad det køle af. Når sukkeret er koldt, kan du tilføje vandmelon skåret i små terninger og citron- eller limeskal. Hæld frugtblandingen i en blender sammen med resten af ingredienserne og Proseccoen. Blend godt til konsistensen er tyk og cremet og hæld så blandingen i cocktailglas. Du kan pynte med frisk mynte.

2. Jordbær-slushy med hvid Moscatovin som en herlig forårsfornøjelse

I det sene forår begynder du at kunne finde friske, lokale jordbær, når du køber ind. Der findes mange Moscato-opskrifter med friske jordbær, som du kan afprøve, inklusiv den simple opskrift herunder. Du skal bruge følgende ingredienser til din jordbær-slushy cocktail:

 • Friske jordbær
 • Moscatovin

Frys jordbærrene i god tid for at få den cremede slushy-konsistens. Tag jordbærrene ud af fryseren og put dem direkte i blenderen. Hæld Moscatovin over dem til alle jordbærrene er dækkede, og blend så indtil blandingen har fået den konsistens du ønsker. Pynt den færdige cocktail med jordbær og frisk mynte.

3. Gløgg med chokolade og friske krydderier som holder dig varm i kulden

I tysktalende lande foretrækker man en anden drik baseret på vin om vinteren; krydret vin, eller gløgg. Det er en type varm drik, som hjælper med at modstå de bitterligt kolde temperaturer. Den smager godt med friske krydderier som kanel og frugt. Hvis du vil prøve noget nyt med din gløggopskrift, så vil disse ingredienser hjælpe med at varme helt ind i sjælen på en kold vinterdag.

 • Varm chokolade- eller kakaopulver
 • Kanelstænger
 • Revet, mørk chokolade
 • Gløgg/krydret vin
 • Friske æbler

Hæld kakaopulveret, kanel og æblerne i en gryde med 2 tsk. brun sukker og en kop vand. Lad det koge op og lad det herefter simre indtil konsistensen bliver tyk. Tilsæt langsomt gløgg mens du sænker temperaturen og herefter slukker helt for varmen. Hæld blandingen i glas og pynt dem med en kanelstang og en skive frisk æble. Som prikken over i’et kan du drysse revet mørk chokolade på toppen af dine cocktails.

4. Forfriskende hvid fersken-sangria som en sommerklassiker til middagen

En berømt vin-cocktail til de hede sommerdage er sangria. Der findes efterhånden mange variationer af den klassiske, spanske sangria, inklusiv en hvid fersken-sangria. Her er nogle af de ingredienser, som du skal bruge for at servere en sangria med et forfriskende twist.

 • Hvide ferskner
 • Appelsiner
 • Hvidvin
 • Brandy eller cognac
 • 1 spsk. sukker

Hæld lige dele sukker og vand i en gryde, og lad det koge op indtil det opnår en sirupagtig konsistens. Lad siruppen køle og hæld den herefter i en blender sammen med de skrællede ferskner og blend blandingen til en puré. Skær ferskner og appelsiner i tern og put dem i en kande, hæld frugtpuréen over frugtstykkerne, og hæld til sidst lige dele vin og brandy i kanden. Lad sangriaen stå i køleskabet natten over, så er den lige klar til at servere næste dag.

5. Cremet Cava-isdessert med friske jordbær i det blide forår

Isdesserter er lækre i varmen, og de kan forvandles til lækre cocktails bare ved at tilføje lidt Cava. Ingredienserne er meget simple:

 • Vaniljeis
 • Tør Cava

Det er en virkelig simpel opskrift, som er nem at afprøve, og du kan sagtens tilføje dine egne ingredienser, som for eksempel frisk frugt, for at gøre cocktaildesserten mere personlig.

Prøv dig frem med en af de friske cocktaildesserter for at fuldende middagen. Herunder kan du finde noget af det vin og spiritus, som du kan få brug for til opskrifterne.

 TAGS:Cinzano ProseccoCinzano Prosecco

Cinzano Prosecco en vine mousserende af Prosecco (Veneto) men glera klynger og med 11 alkohol prosent. 

 

 

 

 TAGS:Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006

Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006 er en vine mousserende af Champagne produseret af Taittinger med et udvalg af chardonnay fra 2006.

Skriv en kommentar Efter middagen: 5 cocktails til dessert