Drik vin og spar penge hos tandlægen!

 TAGS:undefinedVin har en forskellige række effekter på kroppen som gør den til en af de mest komplette drikkevarer. Den indeholder antioxidanter, forebygger hjertekar-sygdomme, forebygger forhøjet kolesterol, hjælper på at forbedre hukommelsen… Og ydermere, så forebygger den også karies.

Og denne sidste egenskab kan være til stor glæde da den tillader os at spare penge på tandlægen hvis vi, udover at passe mundhygiejnen, drikker lidt vin – selvfølgelig altid med moderation.

Dette bekræfter en nylig undersøgelse fra Institut for Fødevarevidenskab, på Universidad Autónoma de Madrid og udgivet i tidskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry, hvor det bekræftes at vinen hjælper med at beskytte tænderne. 

For at nå til denne konklusion, har forskerne kunne konstatere at ”biofilmene” på tandplakken – som beskytter tænderne mod tandsten og fremkomsten af potentielle tandsygdomme – ved at være nedsænket i rødvin sammen med vindruekerner og ethanol, opnår positive resultater. Det vil sige at det lykkedes at reducere bakterier på tandplakken takket med de naturlige antioxidanter, polyphenolerne, som er til stede i vinen og i druerne og som bringer flere gavnlige effekter med sig, udover at forebygge karies.

Således har man igennem forskning kunnet konkludere at polyphenolerne bremser bakterievækst. Resultatet er sundere tænder, med færre tandsten og mindre tendens til at blive ødelagt af de bakterierester som samler sig med tiden.

Men det er ikke den eneste undersøgelse af dette emne. Allerede i 1997 kunne tandlægefakultetet på det svenske Universidad Karolinska Institutet undersøge forskellige professionelle vinsmagere af forskellige aldre. Og resultatet var at en stor del havde nogle nedslidte tænder som følge af vinforbruget, men at ingen af dem havde karies.  

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Avalon Zinfandel 2011Avalon Zinfandel 2011

Avalon Zinfandel 2011

 

Skriv en kommentar Drik vin og spar penge hos tandlægen!