De mest originale parringer af vin og pasta

vin, vine, vin og pasta, vin og sauce

Hvidvin er ikke altid det bedste valg at parre med en pastaret. Det kommer selvfølgelig an på saucerne, der tilsættes, og hvis det er fyldt pasta, kommer det også an på ingredienserne indeni. Her giver vi dig nogle gode råd om at sætte pastaretter sammen med vin.

Vine til lettere saucer

Der findes masser af forskellige pastasaucer. Måske vælger du en sauce baseret på olie og oregano, måske en bechamel eller måske en fløjlsblød tomatsauce. Disse saucer passer som regel rigtig godt sammen med hvidvine eller rosévine. Hvis det er en cremet carbonara-sauce vil både en hvidvin eller en cava passe perfekt. Cabernet Sauvignon er én af de sorter, der passer rigtig fint takket være et strejf af friskhed, som bryder med den syrlighed, der måske karakteriserer retten.

Vine til kødsaucer

Kødsaucer er kraftigere og giver en stærkere smagsoplevelse af retten. Det er ofte bedre at vælge en rødvin til det lidt tungere kød. Men der er ingen begrænsninger på, hvorvidt man bør vælge en ung vin eller en lagret vin. I disse situationer kan man vælge alt fra den kraftigste Rioja til Merlot og andre blødere varianter, som kan hjælpe med sødmen til hovedretten.

vin, vine, vin og pasta, vin og sauce

Vine til pestosauce

Pesto er en helt særlig sauce. Nogle vil måske synes, den er lidt for stærk, mens andre finder den for let. Det kommer helt an på den individuelle smag. Derfor er det ofte en hvid Sauvignon Blanc, som passer bedst til pasta med pesto. Den giver nemlig den friskhed, som behøves, for at modvirke de kraftigste smagsnuancer i retten.

Vine til pasta fyldt med svampe

Vi har allerede nævnt, at det er vigtigt at tage fyldet i pastaen med i overvejelserne, udover saucen, når den rigtige vin skal vælges. Til pasta fyldt med lækre svampe kan du med succes sætte den sammen med en god rødvin som f.eks. Merlot, eller med en hvidvin med masser af krop, som f.eks. Chardonnay.

Pasta med fisk og skaldyr

Pasta er en meget alsidig ret, som kan indeholde både grøntsager, kød og fisk. Hvis du skal have pasta med fisk, kan du med fordel parre retten med en ung hvidvin.

vin, vine, vin og pasta, vin og sauce

Pasta med grøntsager

Hvis pastaretten er baseret på grøntsager, så er en god parring en Sauvignon Blanc-vin eller en let rosévin.

Valg af vin baseret på osten i retten

Det er også vigtigt at tage osten i pastaretten med i betragtningen. Mange pastaretter indeholder ost, som giver en umiskendelig smag. Normalt vil osten ikke være for overdøvende, eller også bruges den klassiske parmesan. Denne type ost passer perfekt til italienske rødvine, men en spansk hvidvin kan også klart anbefales.

 

 

Chivite Las Fincas Rosado 2017 er en Tres Riberas fra Chivite-vingården med de bedste Tempranillo- og Granacha-druer i 2017.

 

Costa Azul Grenache Rosado 2017: en rosévin fremstillet i DO La Mancha, der er lavet på grenache fra 2017 og har et alkoholindhold på 12,5 %.

Billeder: Uvinum og Vassilis

 

 

Skriv en kommentar De mest originale parringer af vin og pasta