Hvad er vegansk vin?

Vi er i 2018. Befolkningen, især Generation Y, også kendt som Millennials, er begyndt at være særligt opmærksomme på at indtage en kost, der tager hensyn til miljøet. Desuden er veganisme ikke længere bare en trend, det er blevet til en hel livsstil. Det veganske marked blomstrer.

Vegansk vin, Vin, Veganer

I Storbritannien, Italien og USA anslås det, at mellem 10 og 13 % af befolkningen lever vegansk eller vegetarisk, og i Spanien er tendensen stigende: 7,8 % af befolkningen er enten vegetarer, flexitarer eller veganere. Derfor er der også flere og flere førsteklasses vinavlere, der har valgt at henvende sig til dette nichemarked og specialisere sig i produktion af vegansk vin, så de nye generationer kan tilfredsstilles.

Vin er et vegetabilsk produkt! Så hvorfor er vin ikke allerede vegansk?

Uvinum har svaret!

Produkter med animalsk oprindelse der bruges i vinen

Vin er normalt ikke et vegansk produkt, da det er nødvendigt at bruge produkter med animalsk oprindelse, når vinen klares, såsom kasein, gelatine eller æggehvide. De bruges for at reducere bundfaldet i vinen, som er små partikler, der kommer fra druemassen eller skallen på druerne, og som kan have en negativ indflydelse på vinen. Ved anvendelse af produkter af animalsk oprindelse falder disse partikler hurtigere til bunds, og derved lettes klaringen af vinen.

I nogle tilfælde bidrager de animalske klaringsprodukter til at neutralisere smagen af visse sorter, der efter filtrering efterlader en stærk, bitter smag gennem garvesyren. Med deres hjælp bliver skallernes overskud af tanniner neutraliseret, og vinens smag bliver bedre tilpasset til vores ganer.

Men desværre er det ikke særlig velegnet til folk, der lever vegansk.

Veganske alternativer i vinfremstilling

Vinproducenterne er blevet kreative i forhold til at finde et vegetabilsk produkt, der kan hjælpe med klaringen af vinen i den veganske vinproduktion. Løsningen er enkel: animalske proteiner erstattes af vegetabilske proteiner, som kommer fra korn såsom hvede eller bælgfrugter såsom ærter. De filtrerer vinens bundfald fra, så den bliver klar.

En anden løsning, der bruges i vegansk vinfremstilling, er mineraljord. Bentonit er for eksempel en vulkansk aske, der benyttes i klaringen af vin. Aktiveret kul anvendes til at absorbere uønskede fejl i smagen.

Produktionen af vegansk vin tager lidt længere tid på grund af de komplekse veganske procedurer. Men vinproducenterne kaster sig gerne ud i de mere komplekse fremstillingsmetoder, når formålet er at ende med glade og tilfredse kunder.

Hvordan genkender man vegansk vin?

Det er meget enkelt! Bare se på flaskerne. Der findes et særligt mærke, der godkendes af den Europæiske Vegetariske Union, der bedømmer mad fra hele Europa efter veganske standarder. Når du ser dette mærke, er du garanteret, at vinen er fremstillet vegansk.

Uvinum har også lavet en liste over veganske vine, så du kan nyde vine uden animalske produkter.

 

Marilina Terre Siciliane Nero d’Avola Flo Bio Vegan 2012 er en vegansk vin fremstillet på Nero d’Avola-druer.

 

Marilina Terre Siciliane Moscato Bianco Flo Bio Vegan 2015 er en vegansk vin fremstillet i Italien.

2 cocktails med bedst-sælgende spansk vin

Cocktails med vin Vin Cocktails Ramón Bilboa

Fresh by Ramón Bilbao er på vej: en vifte af cocktails med vin, som vil revolutionere markedet. Nu hvor sommeren er over os, ønsker vi ikke at lægge vinen på hylden på trods af varmen, så hvad kunne være bedre end at prøve disse cocktails. Lad os finde ud af, hvad det er for noget.

Cocktail med Ramón Bilbao Verdejo-hvidvin

Denne opskrift indeholder husets Verdejo-hvidvin blandet med basilikumblade og otte dråber limesirup. Derved opnår vi en ret frisk cocktail, hvor hovedpersonen er hvidvinen.

Frisk Rosé-cocktail med DO Rioja rosé

Ramón Bilbao-roséen er ideel i sommervarmen, da denne årstid altid appellerer mere til denne type vin. Hvis den bruges i en cocktail, kan den med fordel blandes ved at kombinere vinen med is, skiver af grapefrugt og otte dråber jordbærsirup, der fremhæver en sød, blomsteragtig smag på ganen.

Ved skabelsen af disse cocktails forsøger mærket at nærme sig et meget yngre publikum og dermed åbne markedet. Men det er ikke kun disse to overraskelser, som denne vingård vil introducere os for.

De har lavet en vingummi, som serveres ved siden af ​​cocktailen, og som er lavet af ekstrakt af ​​aromaerne fra Ramón Bilbao Rosé. Det er gjort ved at indfange aromaerne, der frigives i en gasform under gæringen, når vinen fremstilles. Gassen gøres herefter flydende, og der opnås et ekstrakt med vinens aromaer. Det smager sødt og har nuancer af blomster.

Det er utvivlsomt en god gave at give sine gæster i løbet af sommeren, når vi kan overraske dem med cocktails lavet på vin og med den specielle vingummi til at akkompagnere drinken, så længe vi husker at fortælle, hvordan den er fremstillet.

Det står klart, at med sommerens ankomst følger også nye cocktails. Og der er intet bedre end at lave cocktails med vin, specielt når det giver et så godt resultat at blande dem med anderledes ingredienser.

Rødvin, en allieret mod prostatakræft

Sundhed Vin Rødvin Vin og sundhed

Vi har allerede flere gange belyst, hvad fordelene ved rødvin er. Ud over indholdet af polyphenoler fra druen, som er antioxidanter, kan rødvin også være gavnligt for hukommelsen. Desuden giver vinen os doser af velvære, og nye studier peger på, at rødvinen også er en allieret mod prostatakræft.

Dette bekræftes i en rapport, hvor urologer har demonstreret, at rødvin kan reducere risikoen for prostatakræft. Det skal dog bemærkes , at hvidvin samtidig kan øge risikoen for at blive ramt af sygdommen.

Deres forskning pegede på, at de mandlige deltagere i undersøgelsen, som havde et moderat forbrug af vin, ikke øgede risikoen for prostatakræft. Men det er vigtigt at bemærke, at resultaterne varierede betydeligt i forhold til vinens farve.

Hvidvinsdrikkere risikerer en lille stigning i risikoen for prostatakræft. Og de rødvinsdrikkende mænd, som drak med måde, havde et signifikant fald på 12 % i risikoen for at lide af denne type kræft.

Det er ikke første gang, at vin sættes i forbindelse med den mulige forebyggelse af forskellige former for kræft. Derfor ønsker lægerne at gå dybere ind i dette emne, da der er offentliggjort modstridende, globale studier.

Når der skelnes mellem typer af alkoholholdige drikkevarer og forbrugstyper, især rødvin i moderat eller meget lavt forbrug, viser det sig, at det kan reducere risikoen for lidelse af visse kræftformer betydeligt.

Derudover viste et andet studie, offentliggjort i tidsskriftet Cancer Science, at resveratrol, et kemikalie der findes i rødvin men ikke i hvidvin, kan øge strålebehandlingens effektivitet ved ødelæggelsen af prostatacancerceller.

En af de vigtigste konklusioner er, at niveauet for forebyggelse og reduktion af denne sygdom afhænger af den type drikkevare, der indtages. Forskerne observerede, at ikke alle typer alkoholholdige drikkevarer giver det samme resultat.

Kvinder er bedre vinsmagere end mænd

Vin Kvinder og vin Vinsmagning

Noget kunne tyde på, at kvinder måske forstår mere om vine og er bedre vinsmagere end hidtil antaget. Det fremgår af en undersøgelse udført af Polytechnic University of Madrid og udgivet af tidsskriftet Food Quality and Preference, som bygger på forskning gennemført med i alt 208 frivillige mænd og kvinder.

I undersøgelsen blev hver person bedt om at smage seks glas: to hvidvine, en rosévin og tre rødvine. Herefter blev de bedt om at give vinene en score i forhold til deres personlige kriterier. Projektlederen Dr. Caroline Chaya forklarede, at resultaterne viste, at mænd gav højere score baseret på følelser, og at kvinder, i denne undersøgelse, gav lavere karakterer, men formåede at angive større forskelle mellem vine.

Dette er en væsentlig egenskab, der antyder, at kvinderne er mere sansende hvad angår vinsmagning, og at de er bedre til at differentiere mellem vinene. Resultaterne pegede også på, at alle vinene opnåede signifikant højere score hos ældre voksne end hos midaldrende og unge voksne. Desuden kunne det også konkluderes, at de yngre er mere tilbøjelige til at nyde alle typer vine, uanset dens karakteristika.

De fokuserede også på at opleve smagsnoterne. Undersøgelsen afslørede, at frugt- og blomsternoter og smag fremkaldte flere positive følelser. Derimod bevirkede noterne af lakrids, nelliker og vanilje, at vinene hurtigere blev afvist. Det vil kræve mere dybdegående undersøgelser at afdække, hvorfor dette er tilfældet.

Modsat hvad man hidtil har troet, så er kvinder protagonister, når det kommer til evner indenfor vinsmagning. De mandlige rivaler må træde lidt tilbage.

Selv om der i denne branche er færre kvindelige sommelierer end mandlige, så har antallet været stigende igennem årene. Og vi vil sikkert se flere og flere kvinder med stor succes på dette område.

Vin og fastfood – kan de to kombineres?

Hvor står det skrevet, at man kan ikke kan kombinere pizza eller hotdogs med en god vin? Vin behøver ikke altid at blive serveret i selskab med udsøgt kogekunst, for vin kan faktisk sættes sammen med et uendeligt antal retter.

Og disse begrænsninger er heller ikke vores filosofi. Selv eksperterne siger det, som for eksempel Nicolás Boise, chef-sommelier ved restauranten Mugaritz, som i avisen El País gav den anbefaling, at junkfood perfekt kan sammensættes med vin.

Men hvilke vine kan man sætte sammen med fastfood? Det kommer helt an på ingredienserne i hver ret. Hvis det for eksempel er en pølse, så kommer det an på hvilken slags pølse, sovs eller dressing og de andre ingredienser, som denne ret indeholder.

De helt basale hotdogs (sennep og ketchup og intet andet) vil passe godt sammen med hvidvine, især på druen Gewürtzraminer. Hvis hotdoggen også har ristede løg, så passer de lyserøde og mousserende vine rigtig godt til.

Nu til dags er det pizza og vin! Øl er ikke den eneste drikkevare, der passer godt til pizza; hvis du hellere vil drikke vin, så er rosévin det bedste valg. Unge rødvine er også gode. Hvis pizzaen har ansjoser (noget der kan være svært at få i øjeblikket), så er det bedre at vælge en hvidvin, der kan sætte sig op mod smagen, og hvis det er en barbeque-pizza, så vil et rigtigt godt valg være en kraftig rødvin på Merlot.

Chokoladedesserter passer virkelig godt sammen med mange typer af vine. Vi er allerede en smule utilpasse over de milkshakes, der findes i mange fastfoodrestauranter, og hvis vi har indledt måltidet med vin, så vil vi også slutte af med vin. Der findes faktisk smagninger med både vin og chokolade, hvor smagene og noterne fremhæves. Til dette formal anbefaler vi rødvine.

Til de mere krydrede retter, som for eksempel kebab, vil den bedste kombination være med en mere intens og kraftig vin. Og rødvine er også at foretrække til hamburgere. De hurtige snacks og tapas passer rigtig godt sammen med hvidvine og mousserende vine, men det kommer igen an på, om retten har kød eller fisk.

 

 TAGS:Lancers RoséLancers Rosé

Lancers Rosé

 

 

 TAGS:Casal Mendes RoséCasal Mendes Rosé

Casal Mendes Rosé

Hvordan påvirker vin din kost?

Forholdet mellem vin og kost har aldrig været helt klart. På den ene side har vi middelhavskosten, som hylder vinen og tillader os at drikke ét eller to glas til måltidet hver dag. Men på den anden side bør vi også kontrollere kalorier, når vi drikker alkohol.

Undersøgelser omkring middelhavskost viser klare tegn på, at disse spisevaner (og det tilhørende forbrug af vin) er forbundet med mange sundhedsmæssige fordele, herunder bedre hjertesundhed og en lavere risiko for type 2-diabetes

Nogle vinproducenter tilbyder næringsoplysninger på deres etiketter for at informere bedre, selvom det er svært at vide præcis, hvor mange kalorier du rent faktisk indtager ved hver slurk, og det endelige antal kalorier kan variere meget.

På trods af antallet af kulhydrater, som vinene kan indeholde, så er der mange vine, der holder sig inden for målene med lavt indhold af kulhydrater. En god, generel regel, der kan hjælpe os, er, at jo sødere vinen er, jo højere er indholdet af kulhydrater; Tørre rød- eller hvidvine er ofte fremragende valg, hvis du ønsker et lavere indhold af kulhydrater.

Der er yderligere en side af sagen: alkohol påvirker dit stofskifte. Alkohol er et giftstof, og kroppen kan ikke optage det, da det indeholder næringsstoffer som proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. I stedet skal det straks filtreres ud af kroppen. Fordi det ikke kan optages, prioriterer kroppen forarbejdningen af ??alkohol og stopper forbrændingen af ??alle andre næringsstoffer, hvilket betyder, at indtagne kulhydrater er mindre tilbøjelige til at forbrænde og er mere tilbøjelige til at nedbrydes til sukker for derefter at blive lagret som fedt.

Men det er ikke helt korrekt at sige, at alkohol er fedende, medmindre det indtages i store mængder. Diætister siger, at det nok er de andre fødevarer, du spiser, som får dig til at tage på, hvis du samtidig drikker for meget. Desuden siger de, at hvis man drikker alkohol kombineret med indtag af proteiner og grøntsager, som er fødevarer med få kulhydrater, så er det næsten umuligt at tage på i vægt.

Andre ernæringseksperter og læger siger, at mange undersøgelser har analyseret komponenterne af en sund livsstil … og én af ??disse udgøres af et moderat forbrug af alkohol.

 

 

 TAGS:La Montesa 2015La Montesa 2015

La Montesa 2015

 

 

 TAGS:Alaya Tierra 2015Alaya Tierra 2015

Alaya Tierra 2015

Hvordan kan man kombinere vin og kød?

Både det at spise kød, i moderate mængder, og det at drikke vin er to skønne fornøjelser. Og hvis vi kombinerer de to med hinanden, er det endnu bedre, synes du ikke?

Rødt kød passer godt til rødvin, men der er andre typer kød, der perfekt kan kombineres med andre typer vine. Både rosé- og rødvine passer rigtig godt til f.eks. en oksetatar. En god entrecote af kalvekød er perfekt med stærke og konsistente rødvine (af druerne Priorat, Penedès og Malbec eller Cabernet Sauvignon). Kødet vil smage bedre, men sammensætningen afhænger også altid af den sauce, som serveres med det røde kød.

Fjerkræ og kylling passer som regel bedst med hvidvine og lette rødvine. Fjerkrækød er meget alsidigt og kræver derfor forskellige vine. Vine på syrah-druen passer rigtig godt til andekød og endnu engang kan vi nævne Cabernet Sauvignon, som er en drue, der er kraftig i ganen, og som komplimenterer kødet bedst. Det anbefales at kombinere vildtkød (agerhøne eller fasan, struds) med unge rødvine.

Svinekød kan kombineres med enhver form for vin, hvad enten det er hvidvine eller rosévine. Denne type kød er mere modent og mørt og har ikke behov for at parres med vine, der er for stærke.

Og pølserne? Når vi tilbereder kød på grillen, ofte ledsaget af pølser, vælger vi normalt rødvin. På samme måde vælger vi også ofte rødvinen med en god krop, når vi tilbereder lammekød, som er en type kød, der er mere kompakt og markeret.

Hvis vi vælger kød der er stegt eller tilberedt i ovn, så er det, takket være langtidsstegning og god forberedelse, bedre at drikke mere koncentrerede vine, som cabernet sauvignon, syrah og merlot. Endnu engang kan cabernet sauvignon fremhæves som en drue, der passer rigtig godt til f.eks. ossobuco.

 TAGS:Homenaje Rosado 2017Homenaje Rosado 2017

Homenaje Rosado 2017

 

 

 TAGS:Ullones 2017Ullones 2017

Ullones 2017

Florent Dumeau: “Provence er Provence, det er verdens hovedstad for rosé”

Interview offentliggjort i nummer 4 af Click & Drink med Florent Dumeau, vinproducent ved fakultetet for ønologi ved Bordeaux og rådgiver for vingårde og vinmarker i mere end 15 år. I øjeblikket samarbejder han med vingårde i 8 lande, hovedsageligt i Frankrig (Saint Emilion, Pomerol, Provence), Spanien (Bodegas Habla, Bodega La Mejorada og et projekt i La Rioja Alavesa), Italien (Valpolicella, Sicilia), Sydafrika og også Grækenland, Tyrkiet, Serbien og Ungarn.

Han har arbejdet sammen med Bodegas Habla siden 2005, og for fire år siden startede de Rita-projektet; en meget unik vin, der har givet os mulighed for at tale mere med Florent om rosévine.

Hvordan blev Rita født? Og projektet i Frankrig?

Det er meget enkelt. I 2009 fortalte Juan Tirado, præsident for Bodegas Habla, at han beundrede de store rosévine, især dem fra Provence som Château d’Esclans eller Domaine d’Ott, og han spurgte mig, hvordan vi kunne producere en stor rosé her. Jeg svarede: ”Jamen, lad os tage til Provence!” Det var sådan det begyndte. Efter flere ture, og efter at have ledt i tre år, fandt vi endelig en vingård i et godt område i Côte de Provence, vendt mod bjerget Sainte Victoire.

Spanien har gode vinmarker og terroir egnet til fremstilling af rosé. Hvorfor vælger Bodegas Habla at lave en vin i Provence?

Det er rigtigt, at der i Spanien er et stort potentiale for at producere store rosévine. Men Provence er Provence, det er roséens hovedstad her i verden, og jeg tror, at Hablas filosofi og image passer godt sammen med områdets smarte side, dens glamour og med Saint Tropez og de andre typiske byer i området.

Og hvorfor blev navnet Rita? Det er sjovt, anderledes…

Det er et spørgsmål til Valentín, vores grafiske og kunstneriske skaber, men formen på Ritas flaske og den sprudlende karakter af vinen minder os om den berømte Hollywood sexappeal, som Rita Hayworth udgjorde i 40’erne … Det er en hyldest til denne glamourøse tidsånd.

Et andet særpræg ved Rita er glasproppen, hvorfor blev det besluttet at bruge den?

Det er værd at bemærke, at glasproppen tillader at bevare vinen og dens aromaer under bedre forhold end en klassisk prop. Vores vigtigste prioritet er, at vinen præsenteres under perfekte forhold til forbrugeren, så derfor har vores valg af prop ikke været rent æstetisk. Men det er rigtigt, at proppens æstetik passer perfekt til Rita.

Lad os tale om Provence. Er det det bedste område at fremstille rosévin?

Sikkert et af de bedste; utvivlsomt det mest berømte.

Hvorfor har visse rosévine så høj en pris? Har druesorter, fremstillingsmetoden eller en reduceret produktion en indflydelse på prisen?

For det første fordi arealet af Côte de Provence er begrænset, og nu til dags er udbuddet på markedet mindre, eftersom forbruget af rosévin er steget i de seneste år. Som en logisk følge deraf stiger priserne.

Côte de Provence har også arbejdet hårdt i forhold til deres kommunikation, og nogle mærker er blevet store, verdensomspændende succeser i dag: dette er tilfældet med Minuty, Miraval eller Whispering Angel af Sacha Lichine.

Hvor sælges Rita ellers; i Spanien eller i udlandet?

I dag sælges Rita mest i Spanien, men salget i udlandet vokser, især på de to amerikanske kontinenter.

Tror du, at forbruget af rosévin er et forbipasserende modelune eller en trend, som vil vare over tid?

I Frankrig stiger forbruget af rosé hvert år med mellem 20% og 35%… Det er en utrolig vækst, og i betragtning af udviklingen og den globale opvarmning kan vi forestille os, at det vil fortsætte på den måde i mange år.

Betragter man i Spanien allerede rosévinene som gode vine til måltider, eller betragtes de mere som sommervine?

Jeg tror, at der er et enormt udviklingspotentiale i Spanien. Efterhånden finder jeg flere og flere rosévine i flere og flere restauranter. Vi har observeret det samme fænomen i Italien i nogle år. Det er svært at ændre forbrugernes vaner: det er i den forbindelse, at avantgarde vingårde som Habla spiller en vigtig rolle.

Hvad ville du sætte Rita sammen med?

Jeg elsker at drikke Rita til fisk og skaldyr, selv østers, men efter min mening skal man helt sikkert prøve den med hvide oste som Beaufort eller Comté.

I Provence produceres der rosévine, der kan opbevares i flere år. Hvor længe kan Rita gemmes?

De store rosévine fra Provence præsenterer altid friskhed og aromatisk overdådighed. Det er karakteristiske kendetegn, der går tabt over tid. Dens lyse, blege farve har også tendens til at udvikle sig gennem årene. Jeg er ikke tilhænger af at gemme rosévine: For virkelig at nyde dem skal du drikke dem unge; jeg vil sige mellem et og tre år gamle flasker, og det samme gælder for en Rita.

Har Bodegas Habla overvejet at udvide sortimentet af rosé? En Rita Ice, for eksempel?

Jeg tror ikke, der kommer en Rita Ice… Men en anden rosé fra området, det er ret sikkert. Vi overvejer det, selvom den bliver nødt til at være unik og original som altid… Og for øjeblikket må vi sande, at det vil være svært at finde plads til endnu en rosé side om side med Rita…

 

 

 TAGS:Habla Rita 2016Habla Rita 2016

Habla Rita 2016

De 3 bedste vine til din pizza og til din date på en fredag aften

 TAGS:undefined

Pizza og vin er som skabt for hinanden, men det er vigtigt at sammensætte dem rigtigt. Nogle af de vine du bør overveje at sætte sammen med din pizza inkluderer rødvine, mousserende vine og endda også visse hvidvine til bestemte typer pizza. Her er et par af de bedste vine, som du kan overveje at servere til din pizza-date på en fredag aften:

Klassiske, italienske pizzaer og milde rødvine eller rosévine

Pizza virker umiddelbart som afslappet mad, men det kan være sværere end du tror at parre den med den rigtige vin. Kombinationen af ingredienser, sovsen på bunden og kødet gør, at milde rødvine er det bedste valg til en klassisk pizza. Nogle af de bedste vine til de pizzaer, som vi alle kender og elsker, inkluderer:

  • Chateau Lestrille Capmartin Bordeaux Clairet til en stærk pepperoni pizza
  • Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016 til en klassisk Margherita (tomatsovs) og til ostepizza
  • Lambrusco Palazzo Vecchio Rosso, en mild vin der kan kombineres med en autentisk, italiensk pizza

De bedste vine at sætte sammen med en pizza er dem, der hjælper med at fremhæve smagene af ingredienserne, uden at vinsmagen overrumpler. Hvilken vin, du vælger at kombinere med, hænger ofte sammen med typen af pizza og dens ingredienser.

Kombinationer med andre italienske retter og kødfyldte eller krydrede pizza-variationer

Din date vil måske gerne prøve noget andet end pizza eller bestille en speciel pizza, som ikke har de klassiske ingredienser. Her er der nogle vine, som kan sættes sammen med desserter og andre italienske retter, så du er dækket ind i alle situationer:

  • Rødvine til grillede retter og pizza med rødt kød
  • Rød Lambrusco til pizza med kødsmag

Prosecco og italienske, mousserende vine til desserten

Hvis du gerne vil imponere din middagsgæst, kan du kombinere desserten med de lidt sødere, mousserende vine. Prosecco er et rigtig godt valg til de sødere desserter; vælg “brut” mousserende vine. Til en dessert med knap så meget sødme kan du kombinere den med “seco”, “semi seco” eller “dolce” mousserende vine.

Som du kan se, så er det sværere at kombinere den rigtige vin med din yndlingspizza, end man måske skulle tro. Prøv nogle af disse vine til din pizza-date for at matche de italienske smagsegenskaber med de perfekte vine.

 

 

 TAGS:Chateau Lestrille Capmartin Bordeaux ClairetChateau Lestrille Capmartin Bordeaux Clairet

Chateau Lestrille Capmartin Bordeaux Clairet

 

 

 TAGS:Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016

Tal vinens sprog eller tag en stille tår

Image text:

“Pyt med om du ikke forstår vinsprog. Ingen forstår det. Det er et sprog, der er opfundet af fulde mennesker.”

Jay Ferdigan, dokumentarist

 TAGS:undefined

Hvem her kan identificere sig med nedenstående reaktion til de poetiske noter i vinsmagningen som disse:

” En ligefrem tår med en rig karakter, som fylder munden” eller “fantastisk frugt i angrebet og en tør gane”.

Det får os til at tænke: “fylder munden… ja, selvfølgelig, vinen fylder i min mund, jeg har lige taget en tår. Ligefrem… kan en vin lyve for mig? Gane… hvad, hvem angriber?”

Vinsprog er resultatet af den sociale udvikling, som i overført betydning er blevet leveret til os gennem et glas Bordeauxvin. Verdens anerkendte vinkritikere som Jancis Robinson eller Robert Parker, vinens fortaler, har opbygget og formet et elegant sprog, som var tiltænkt vinens elite og folk, som bruger det meste af deres tid på vin enten i professionelt eller personligt regi. Dette havde nogle fordele i forhold til marketing på den ene side og i forhold til kvalitet på den anden side. Ikke desto mindre har dette sprog skræmt nogle af de almindelige mennesker, som bare sætter pris på at drikke vin.

I dag er alting anderledes. Der er en ny generation på vej, som kræver at blive inkluderet i alle aspekter af samfundet, selv når det kommer til vin. Millenials, den mest polemiske generation i de sidste 50 år, ønsker at drikke, nyde og også forstå vin. Elsk os eller had os – ja, jeg er en af dem – men vi bragte vinen tilbage til folk som dig og mig. Hvis vi er interesserede, så kan vi stadig finde disse beskrivelser af vin, og de har stadig en plads her i verden. Men deres betydning har ændret sig. Nu kan du få en simpel og – lad os sige det – “ligefrem” beskrivelse af vin. I stedet for en rubinrød vin med en granatrød kant, så kan vinen i stedet være rubinrød eller dyb rød. I stedet for en næse af jordbær-ingefærmarmelade, så kan en vin dufte af frugtagtige eller krydrede aromaer. Smagen af nyslået græs efter en frisk sommerregn kan i stedet kaldes en afslutning, som er en anelse bitter.

Bare en strøtanke: Vinens verden er en meget åben verden. Der er plads til elegante, kunstneriske beskrivelser men også uden at dømme dem, som bare gerne vil have informationer. I sidste ende deler begge grupper et enkelt mål, som er at nyde vinen i sig selv, og det er også sådan, det bør være.

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold